Lokeren wordt biodiverse Buzzy City

Informatie

Ons groen, dat moeten we koesteren. Dat is onmisbaar voor het klimaat, de lucht, het water en de biodiversiteit – voor een bloeiende toekomst. Niet alleen in de buitengebieden, maar ook in je eigen tuin. En al zeker middenin een bruisende stad als Lokeren. Want meer groen in de stad, daar plukken al haar inwoners de vruchten van. Wist je dat de aanwezigheid van natuur een heel positief effect heeft op onze (mentale) gezondheid? Groen in de directe leefomgeving zorgt voor minder stress, meer sociaal contact en meer beweging – een boost van positieve energie. Een groene buurt, dat is een gezellige buurt. Gezond ook. Zo gaan de juiste planten, bloemen, bomen en struiken op de juiste plaats de opwarming van de stad tegen, ze verbeteren de luchtkwaliteit én zijn van belang voor de waterhuishouding. Ook is hun nectar een belangrijke voedselbron voor bestuivende insecten en kleine vogeltjes. Voor deze vrolijke fladderaars geldt: hoe meer voedsel, hoe meer ze kunnen vliegen en hoe groter de biodiversiteit – de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten die de natuur in balans houden. Ons groen, dat maakt van de stad een echte sociale ontmoetingsruimte met een optimaal leefklimaat.

  

  

Voor alle tinten groene vingers

BEST-select, de coöperatieve vereniging van 17 Vlaamse sierboomkwekerijbedrijven, bouwt samen met jou maar wat graag mee aan al dat groen. Hun rozenstruiken, zoals de Bee Proud, Bee Gold en Cicero, en hun niet-woekerende vlinderstruiken Buddleja’s Argus White en Velvet, zorgen voor bonte, bloeiende parken en tuinen die heel wat fladderend bezoek aantrekken. Maar ook de verschillende hortensia’s –waaronder Bobo, Cloudi en Mega Mindy – geven een extra kleurig cachet aan elke (stads)tuin. Waaraan je deze cultivars herkent? Hun uniforme label en hoge kwaliteit. Met hun sterke, rijke bloei en eenvoudige onderhoud zonder bestrijdingsmiddelen zijn ze de ideale planten voor alle tinten groene vingers. Ook die van jou.

Biodiverse groene zones 

Wil je ze graag eens van naderbij bekijken? Ga dan zeker een kijkje nemen op het plein aan de Sint-Annakapel, Heirbrugstraat. In juni 2021 nam Lokeren deel aan Buzzy City van Best-select. Als echte bezige bijen – Buzzy Bees – toverden professionele tuinaannemers kleine stukjes stad om tot biodiverse groene zones – samen met inwoners van Lokeren.

Meer info vind je op de website www.bestselect.be.

Hinder

Documenten