Nieuw zwembad

Informatie

Het stadsbestuur engageert zich om op de site Sportlaan een attractieve sportsite uit te bouwen met inbegrip van een eigentijds zwembad.  De toestand en de uitrusting van het huidig stedelijk zwembad (Durmebad, gebouwd in 1968) voldoet niet meer aan de sportieve, recreatieve en kwalitatieve normen van een hedendaags zwembad waar een stad als Lokeren behoefte aan heeft.  Zwemmen behoort tot de ‘life-time sporten’ (naast lopen en fietsen) die nog steeds aan populariteit winnen. Zowel vanuit verenigingen (wachtlijsten), scholen, als individuele sporters, stellen we een stijgende vraag naar zwemwater vast.

Na een algemene prospectie van enkele locatiemogelijkheden is beslist om het nieuwe zwembad te bouwen op de huidige site. De site Sportlaan werd aangeduid als de beste locatie om een sportsite met een eigentijds zwembad uit te bouwen: centraal gelegen langsheen een toegangsweg naar het centrum, gelegen op wandel- en fietsafstand van het verstedelijkt gebied én de vele scholen die er gebruik van maken en gelegen naast een ruime parking die vlot toegankelijk is, ook voor de vele bezoekers vanuit de buurgemeenten. De bouwzone voor het nieuw te bouwen zwembad zal wel worden uitgebreid.

Enig nadeel is dat het bestaande zwembad zijn werking, gedurende de bouwwerken, zal moeten stopzetten om gesloopt te worden en plaats te maken. We zullen het binnenkort dus even zonder zwemwater moeten stellen, maar kijken uiteraard uit naar het nieuwe complex!

 

Uiteraard is er meer nodig dan enkel water... het basisprogramma van wensen in functie van individuele (sport/recreatie)zwemmers, schoolzwemmen en clubzwemmen behelst:

  • 25m bad met 10 banen ifv schoolzwemmen / 8 banen competitiezwemmen waarbij de diepte tot -3m kan ifv duikclub
  • Randaccommodatie (kleine tribune, groepscabines, sanitair, opbergruimte, …)
  • Faciliteiten voor officiële zwemwedstrijden (startblokken, aftikplaten,…)
  • Faciliteiten voor de recreatieve zwemmer  (kinderen, jonge tieners, doelgroepen en welness)
  • Bureelruimte
  • Horecaruimte
  • Werkruimte voor de technische ondersteunende dienst

Dit programma wordt gerealiseerd door middel van een Design-Build-Maintain-opdracht (DBM), deze procedure is momenteel lopende.  Vanaf er beslist is met welke partner de stad in zee gaat, lichten we met plezier een tipje van de sluier!

 

Hinder

Geen inhoud

Documenten

Geen inhoud