Welzijnshuis

Informatie

Lokeren heeft grote plannen met het voormalige belastinggebouw aan de Grote Kaai 20.  Naar de toekomst toe worden hierin het nieuwe Lokaal Dienstencentrum (LDC) en alle ‘welzijnsdiensten’ van de stad ondergebracht.

 

De binnenruimtes zullen een grondige update krijgen en worden volledig aangepast aan de noden van een nieuw ‘Welzijnshuis’. Naast kantoorruimtes zullen er ook voldoende gespreksruimtes en vergaderzalen ingericht worden.  Op die manier wordt het nieuwe Welzijnshuis een plek waar elke Lokeraar kan binnenstappen voor dienstverlening, hulpverlening en doorverwijzing allerhande. De functie van het welzijnshuis is veel ruimer dan enkel een plaats voor kwetsbare doelgroepen, het moet dus de bedoeling zijn een laagdrempelig onthaal te realiseren zodat iedere Lokeraar zich welkom voelt.

Naast de eigen diensten, zal er in het Welzijnshuis ook ruimte zijn voor diverse externe welzijnspartners zoals VDAB, pensioendienst, Refu interim, wijkwerken,…  Door het samenbrengen van alle welzijnsdiensten op 1 adres kunnen zorg- en  welzijnsnoden in een vroeg stadium gedetecteerd, gesignaleerd en aangepakt worden.

Deze werken krijgen prioriteit binnen de huidige legislatuur. De Stad streeft ernaar om de renovatie/herinrichting van het gelijkvloers in gebruik te nemen begin 2024.

De stad stelde Architectenstudio arQ aan om het ontwerp uit te werken.

Hinder

Geen inhoud

Documenten

Geen inhoud