Rozenstraat - totaalrenovatie

Informatie

Het wegdek van de Rozenstraat bevindt zich niet overal in even goede staat en het fietspad voldoet niet langer aan de huidige richtlijnen.
Bovendien ligt in het deel t.h.v. de N70 nog steeds geen riolering: de woningen wateren daar af naar (al dan niet ingebuisde) grachten waardoor de afwatering absoluut niet optimaal is met verontreiniging in de grachten en waterlopen tot gevolg.
In de rest van de Rozenstraat ligt een gemengde riolering maar deze is op sommige plaatsen verzakt waardoor de afwatering niet altijd even vlot verloopt.
Je merkt het al: ook de riolering wordt onder handen gepakt. We leggen een optimaal gescheiden rioleringsstelsel aan aanvullend bij de bijhorende wegeniswerken in de Rozenstraat.

De buurtbewoners werden van bij de opstart van de herinrichting betrokken via bewonersbrieven en het denkmee-platform van de stad.

Omdat er een gescheiden stelsel wordt aangelegd in de straat moeten ook de bewoners hun regenwater afkoppelen van het afvalwater. De informatie rond het afkoppeling van het afvalwater vind je terug bij de documenten.

In het voorjaar van 2020 werd de ontwerper Atelier Ruimtelijk Advies bvba aangesteld. Zij werkten ondertussen het voorontwerp uit. De presentatie van het voorontwerp vind je onderaan deze pagina terug bij de documenten.

Vragen, andere opmerkingen en suggesties ontvangen we graag via wegenwerkenrozenstraat@lokeren.be.

 

Hinder

Geen inhoud