Waasmunsterbaan en Neerstraat - Totaalrenovatie

Informatie

Op dit ogenblik hebben Waasmunster, Lokeren en Aquafin plannen voor een wegenis- en rioleringsproject in de Neerstraat en een deel van de Waasmunsterbaan Dit project is het logische vervolg op de reeds uitgevoerde werken in het eerste deel van de Neerstraat in Waasmunster. 

Dit project heeft tot doel de Neerstraat (tussen viaduct E17 en de grens met Lokeren) en een deel van de Waasmunsterbaan (van het kruispunt Groenstraat/Waasmunsterbaan tot de stadsgrens) te vernieuwen. Op grondgebied Waasmunster wordt ook een deel van de Ketelboetstraat en de Sijpstraat aangepakt. Onder de straat wordt de oude gemengde riolering vervangen door een gescheiden stelsel. Er wordt een afvalwaterleiding (DWA) aangelegd die aansluit op het bestaande rioleringsstelsel dat het water afvoert naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Lokeren. Ook de zijweg Grote Baan 137-149 zal worden voorzien van riolering en wordt verhard. De Oude Sousbeekstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag

Een nieuwe regenwaterleiding (RWA) met bijhorende grachten verzamelt al het oppervlaktewater van het openbaar domein en het afgekoppelde oppervlaktewater op privaat domein. De straat krijgt naast nieuwe fietspaden en groenstroken ook een volledig nieuwe rijbaan in asfalt.

Studiebureau Sweco heeft het voorontwerp van dit project gemaakt. Momenteel wordt het detailontwerp uitgewerkt, deze plannen vind je onderaan deze pagina terug.  Alles in een notendop?  Bekijk dan snel het infofilmpje!

Deze werken staan gepland in de loop van 2024.

Hinder

Geen inhoud