Groen & Parken

Vergroenen centrumstraten

Het stadsbestuur van Lokeren zet de komende jaren in op het vergroenen van centrumstraten en waar mogelijk wordt er getracht om te ontharden zodat het regenwater ter plaatse kan infiltreren.
Bij wegenwerken en totaalrenovaties wordt er onthard waar mogelijk en ruimte gecreëerd voor groen.

Lees meer > 

 

Begraafplaats
onderhoud

Een gedenkplaats personaliseren kan op veel manieren. Met wat moet je rekening houden? 

En wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van een graf of urne?

Onderhoud
openbaar groen

Door over te schakelen op extensief groenbeheer kunnen we het openbaar groen dus op een onderhoudsvriendelijkere manier maar ook -en nog veel belangrijker- op een natuurvriendelijkere manier onderhouden.  

Ongedierte

Voor het bestrijden van dieren die overlast veroorzaken op openbaar domein werkt stad Lokeren samen met RATO. Deze gaat ongedierte in hoofdzaak op het openbaar domein bestrijden. 

Molensite
Heirbrug

In het voorjaar van 2022 zijn we gestart met de werken op de Molensite Heirbrug. Het betreft de aanleg van een publiek familievriendelijk park van meer dan 10.000m², dat gelegen is binnen het stadscentrum. 

Geveltuin

Een geveltuin kan niet allen je gevel maar ook je straat opfleuren. Het is goed voor de biodiversiteit en waterinfiltratie.

Maar hoe vraag je dit aan en waaraan moet je voldoen?

Boomprojecten
Lokeren

Als stad vinden we het belangrijk om een éénduidige en consequente visie te hanteren om te beslissen welke bomen behouden kunnen blijven, welke beter vervangen worden en welke helaas niet behouden kunnen blijven.

Moeten bomen wijken voor zonnepanelen?

Iedereen heeft het duurzaamheid en duurzame energie. Bomen en zonnepanelen spelen hier beiden een belangrijke rol in. Toch is de combinatie van beiden een veelbesproken item!

Meer lezen

De amfibieƫntrek, een tocht vol gevaar

Met de lente op komst ontwaken padden, kikkers en salamanders stilaan uit hun winterslaap en maken zich klaar voor de zoektocht naar een partner. Geen tocht zonder gevaar.

Meer lezen

Parkengids

Onze stad staat bekend als een groene stad in het Waasland. Je vindt hier verschillende natuurgebieden en heel wat opmerkelijke parken ... en dat op stapafstand van het stadscentrum. Ontdek ze allemaal in onze Parkengids.

Meer lezen

Een klimaatvriendelijke tuin

Jouw tuin klimaatvriendelijk inrichten vraagt geen onoverkomelijke ingrepen. Met enkele kleine aanpassingen spring je al een heel eind.

Meer lezen